Trash box in gebruik

Nieuw: Trash Box

De Trash Box verleidt en stimuleert jongeren om hun afval weg te gooien in de afvalbak. Niet alleen is hij opvallend in zijn uiterlijk, hij beloont jongeren op een manier die hen nooit verveeld: met hun eigen muziek. 

Jongeren positief stimuleren

Zwerfafval is een veelgehoord probleem bij bedrijven, in openbare ruimtes en voor gemeenten. En wanneer jongeren een belangrijke veroorzaker blijken te zijn, hoor je vaak frustratie omdat er niets aan te doen lijkt te zijn. Om dit probleem aan te pakken werkte Een Zaak van Gedrag samen met Interaction Designer Rene ’t Hart. Hij vertaalde de wensen voor gedragsbeïnvloeding naar een prullenbak voor in de praktijk. Zo werd de interactieve prullenbak, de ‘Trash Box’, geboren. Deze bak geeft de jongeren een blijvend aantrekkelijke beloning wanneer zij afval weggooien in de prullenbak.

Voorkom zwerfafval met muziek 

Hoe werkt de Trash Box? In het kort: je gooit afval in de prullenbak, en via bluetooth kun je tien minuten naar je eigen, favoriete muziek luisteren. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet. Het slimme zit hem in de variabele, eigen beloning die jongeren kunnen kiezen. We kennen allemaal de ‘papier hier’-prullenbak van de Efteling wel. Deze stimuleert ons ook om afval weg te gooien, maar je moet er niet aan denken dat je dagelijks ‘papier hier’ hoort wanneer je wat  weggooit. De Trash Box geeft je ruimte om je eigen beloning te kiezen. Op die manier speelt de bak altijd in op dat wat jongeren interesseert.

Wanneer kan de Trash Box je helpen?

  • Bij zwerfafval op plekken waar met name jongeren samenkomen.
  • Op locaties waar wat langer ‘gehangen’ wordt, denk aan parken, openbare ruimtes of (speel)pleinen.

Praktische informatie:

  • De Trash Box is gebouwd op de standaard Bammens Superpole afvalbak zodat normale leging door reinigingsdiensten mogelijk is.
  • Geluidsniveau en tijden zijn vooraf in te stellen en tussentijds te wijzigen. 
  • Zonnepanelen zorgen voor energie.
  • En goed om te weten, de boxen met bluetoothverbinding, bieden ook andere kansen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van presentaties of muziek.
  • De Trash Box is een ontwerp en productie van René ’t Hart.

De Trash Box is te vinden op het speelplein bij de Brede School aan de Graaf Lodewijklaan 1 in Zeist. 

Wil je meer weten over de Trash Box? Of heb je een zwerfafvalprobleem waarbij de Trash Box kan helpen? Neem contact op met Ellen – 06 11751830

WeBinar

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

× Stuur snel een WhatsAppje